Training: Ik leer anders

Lees- en leerproblemen bij beelddenkers aanpakken met de training “ik leer anders”

Om beelddenkers te leren hun sterke kant, hun enorme visueel geheugen, te gebruiken, ontwikkelde Agnes Oosterveen-Hess in Nederland de leermethode “ik leer anders”. Een praktische leermethode waarin je kind in 4 sessies de basis leert om informatie visueel op te slaan zodat deze onthouden wordt. Als gecertificeerd “ik leer anders” coach werk ik volgens haar methode en met haar technieken.

Wat leert je kind?
Je kind leert hoe hij informatie  geordend op kan slaan, zodat hij/zij dit weer terug kan vinden, bijvoorbeeld bij een dictee of proefwerk. Al tijdens de eerste sessie kun je het effect zien.

In de sessies wordt o.a. aandacht besteed aan:

  • taal (alfabet, spelling)
  • lezen ( tempo, techniek, lege woorden)
  • rekenen (draaicijfers, sommen automatiseren, tafels, delen)
  • klokkijken (analoog en desgewenst digitaal)

Daar waar je kind problemen heeft, gaan we aan de slag. Dit gebeurt aan de hand van een werkboek dat deel uitmaakt van de methode. Tijdens de sessies leren jij en je kind de technieken; je krijgt handvatten waarmee je thuis verder gaat. Na 4 sessies is de basis aangeleerd en kun je deze samen met je kind verder toepassen.

Naast bovengenoemde elementen die in de training aan de orde komen, kun je de technieken ook gebruiken bij breuken, topografie, werkstukken, boekbesprekingen, buitenlandse talen.

Na de basistraining zijn ook losse sessies mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Training Ik Leer Anders

Klik hier voor de video: http://vimeo.com/17092185

Contact Wat is beelddenken Test jezelf, je kind Leerproblemen etc. Tarieven IK LEER ANDERS